kORUJEN HUOLTO

Korujen asianmukainen huolto lisää niiden käyttöikää.

Hopeakorut tummuvat aina ajan myötä, ja sitä ei voi välttää. Tummumisen syy on korun pinnalle kertyvä hopeasulfidikerros, joka syntyy hapen reagoidessa ilmassa olevan rikkivedyn kanssa. Myös ihon pH-arvo, lika, valo ja kosteus vaikuttaa hopean tummumiseen. Tämän takia hopea säilyy parhaiten ilmativiissä pussissa pimeässä. Kiiltoa voidaan palauttaa kotona hopeankiillotusaineilla ja säännöllisellä pesulla.

Kultakorut eivät juuri tummu vuosikymmenienkään saatossa, ja kotihoidoksi riittää yleensä saippuapesu.

Kaikki jalometallikorut kuitenkin kuluvat ajan saatossa ja säännöllistä huoltoa ammattilaisella suositellaan. 

Kiillotusaineita ei saa käyttää patinoitujen korujen kanssa patinan säilyttämiseksi. Helmikorujen nyrkkisääntö on; helmikorut puetaan viimeiseksi ja riisutaan ensimmäiseksi. Helmet on hyvä pyyhkiä jokaisen käytön jälkeen puhtaalla, pehmeällä kankaalla ja huoltaa myös säännöllisesti.

KOHMA:lla korujen huollossa korujen kunto tarkastetaan, ne kiillotetaan, matataan tai patinoidaan tarpeen mukaan ja tarkistetaan myös kivi-istutukset. Huollon hinta-arvio tehdään aina vasta korun nähtyä.

Korujen huoltoon liittyvissä kysymyksissä otathan yhteyttä sähköpostitse assi.kohma@gmail.com

Miten valita oikea sormuksen koko?

Ennen sormuksen tilaamista on selvitettävä sormuksen koko. Muista huomioida kokoa mitattaessa eri vuorokauden aika, sillä sormien koko vaihtelee riippuen vuorokauden ajankohdasta. Sormet ovat yleensä hieman enemmän turvonneet päivällä ja illalla verrattaessa aamuun. Voit myös mitata sormuksen mitan aamulla ja illalla, jolloin tiedät sormuksen koon keskiarvon. Lämpötila on myös tärkeää huomioida, sillä kesällä sormet ovat yleensä hieman paksummat verrattaessa talveen. Onkin tärkeää, että mittaat sormuksen koon silloin kun sormesi ovat lämpimät. Huomioithan myös, että jos sormus on leveä, tarvitsee koon olla todennäköisesti 0,5mm suurempi kuin ohuessa sormuksessa.

Tarkimman sormuskoon saat kuitenkin käymällä pajallani tai moikkaamalla minua markkinoilla. Minulla on aina sormusmittarenkaat mukana.

Scroll to Top