KOHMA

on rakkaudella käsintehtyjä koruja leikkikenttänään luonto ja sen kauneus. Etenkin pohjoinen tundra karussa kauneudessaan.

KOHMA on pienen pieni kultasepänalan yritys, joka on täynnä luonnon voimaa, sen muotokieltä, mystisyyttä, ajattomuutta ja kestävyyttä. Kohman on perustanut Assi Sahlman kesällä 2022. Jokainen koru valmistetaan yksilönä käsin.

ASSI

KOHMAn takaa löytyy ypäjäläinen kultaseppä Assi Sahlman.

”Olen alanvaihtaja ja alun perin minusta piti tulla sairaanhoitaja. Kuitenkin 10 vuoden lähihoitajana työskentelyn ja puolen vuoden sairaanhoitaja opintojen jälkeen päätin vaihtaa kokonaan alaa. Valmistuin Kultasepänalan artesaaniksi toukokuussa 2022 ja kultasepänammattitutkintoon valmistuin keväällä 2023.

Asun maalla pienen perheen kanssa, johon kuuluu pieni tyttö, puolisoni ja koira.

Intohimonani on kaikki luova; oli kyse sitten sormusten tai kaulakorujen tekemisestä, taulujen tai seinien maalauksesta aina runojen ja noitarumpujen luomiseen. Valokuvaus on myös lähellä sydäntäni ja olenkin ottanut kaikki korukuvani itse.

Puolisoni on myös luova; hän on metalli- ja puuseppä. Tämä olikin osa syy siihen, miksi uskaltauduinkin hakemaan kultasepänalalle. Hän tekeekin minun kanssa kaikennäköisiä projekteja ja varmasti näätte häntä minun mukana markkinoilla ja messuilla.”

VASTUULLISUUS

Vastuullisuus on minulle todella tärkeä asia ja siksi pyrinkin käyttämään vastuullisia ja kestäviä ratkaisuja yrityksessäni. Korurasiat ja pakkausmateriaalini ovat ympäristöystävällisiä, Westpackin ECO-tuoteperhettä ja ne on tehty FSC®-sertifioidusta paperista ja kartongista. Jalometallit ovat kierrätettyjä, jotka on hankittu alan parhailta toimijoilta, luon myös vanhoista koruista uutta.

Pyrin myös siihen että koru- ja jalokivemme ovat eettisiä ja vastuullisia. Vaikka koru- ja jalokivet on ostettu suomalaisilta, luotettavilta jälleenmyyjiltä, niin ei kaikkien alkuperästä silti ole varmuutta. Pyrin myös tässä tilanteessa käyttämään kierrätettyjä helmiä ja jalokiviä.

Jalometalleja voi myös helposti uusiokäyttää, joten jos haluat luoda laatikon pohjalle jääneistä koruista jotain uutta ja merkityksellistä, otahan minuun yhteyttä.

Korjaan myös jalometallikoruja.

Shopping Cart
Scroll to Top